Nr.  2,   februarie  2003

Întâmpinarea Domnului 

Dupa Nasterea Domnului Iisus Hristos, trecând patruzeci de zile si împlinindu-se vremea curatiei celei legiuite, Preacurata si Preabinecuvântata Fecioara Maica plecând din Betleem cu Sfântul Iosif, logodnicul, si venind la Ierusalim, în Biserica lui Dumnezeu, purtând pe Hristos Pruncul cel de patruzeci de zile, au mers sa împlineasca Legea Domnului si sa se curateasca dupa nastere, prin aducerea jertfei celei cuviincioase lui Dumnezeu si prin rugaciunea preotului.

Un an de prezenta pe Internet

     Dragi cititori, Curierul Ortodox  a împlinit la 12 februarie 2003, un an de prezenta pe internet.

Primejdiile adorarii persoanei duhovnicului

 "Putin mai înainte erai unul din cei multi, unul din comunitate, brusc însa te afli întaistatator, îndrumator, învatator al credintei, calauza a tainelor necunoscute" (Sf. Grigorie Teologul, Cuvânt la Boboteaza, PG 46, 581 PD).

Teologul Olivier Clement la împlinirea vârstei de 80 de ani 

Olivier Clement a crescut într-un mediu indiferent din punct de vedere crestin, nu a fost botezat si nu a primit nici o educatie reli­gioasa.

Functionarii de stat, “acoliti” ai moonistilor?

 În timp ce occidentul s-a pronuntat pentru excluderea Sectei Moon din societate, în R. Moldova “apostolii” coreeanului Sun Myung Moon, fondatorul Bisericii Unificarii, activeaza nestingherit cu sustinerea directa a persoanelor sus-puse din organele de stat.

Dimitrie  Cantemir (1673-1723). Scita biografica 

Dimitrie Cantemir s-a nascut la 26 octombrie 1673 la Silisteni,  judetul Falciu, în familia serdarului Constantin  Cantemir. Mama, Ana Bantos, provenea dintr-o familie boiereasca si avea o cultura aleasa.

Aniversarea primului  deceniu de existenta a Institutului Român de Teologie si Spiritualitate Ortodoxa din New York

Pe ce se întemeiaza o casatorie?

 Este o întrebare foarte curioasa. Asa se întâmpla ca pe unii în ziua de azi îi frapeaza ultimele date statistice privind cresterea accelerata a numarului de divorturi. Pentru altii devine o enigma întrebarea: ce i-a facut oare pe buneii nostri sa se iubeasca la o vârsta înaintata ca si în tinerete si sa ajunga la celebrarea a 25, a 50 de ani de casnicie?

ASCO -  înca un an de activitate

 Desi vârsta de un an este înca o vârsta foarte frageda ceea ce a reusit sa realizeze ASCO în decursul unui an primeste pe dreptate calificativul satisfacator. Satisfacuti au ramas în urma activitatii desfasurate si presedintele, si comitetul coordonator, si toti membrii.

Noutati din viata crestinilor in Moldova si de peste hotare