ASTROLOGIA “CALUL TROIAN” AL ZILELOR NOASTRE

Urmarind istoria, putem observa ca de la începutul existentei sale si pana in prezent crestinismul a fost confruntat cu mari provocari.

Mileniul al treilea (perioada post moderna) începe pentru crestinism cu una dintre cele mai periculoase provocari: “reînvierea pagânismului “! Desi întotdeauna împotrivirea fata de pagânism, a fost o lupta apriga in crestinism, in aceasta perioada, pagânismul prin toate manifestarile lui formeaza o provocare dominanta. Credintele orientale, reînviate si modernizate, predomina gândirea societatii de astazi, conducând lumea spre spiritism (satanism), pregatind astfel cadrul domniei si stapânirii lui Antihrist.

Scriu aceste rânduri, fara a avea pretentia unui studiu exhaustiv asupra acestui subiect, si fara a intra in detaliile acestui fenomen. Prin temele care vor fi expuse, ma rog ca Dumnezeu, pe toti cei care ne numim crestini sa ne ajute sa deschidem ochii si sa vedem noua provocare. Sa-i putem avertiza si pazi de acest pericol, pe cei din familiile si bisericile noastre. Apoi cu ajutorul lui Dumnezeu, sa putem confrunta puterile demonice, ramânând credinciosi lui Dumnezeu pana la sfârsit, pregatiti sa-l întâlnim pe Hristos.

CE ESTE ASTROLOGIA?

Majoritatea dictionarelor definesc “Astrologia”, ca fiind: “practica care studiaza influenta corpurilor si fenomenelor ceresti, asupra fiintei umane si asupra destinului universului.

Desi este prezentata ca un domeniu stiintific, astrologia îsi are radacinile in antichitate, fiind o practica veche care presupune ca pozitia planetelor si a stelelor are o influenta directa asupra evenimentelor din viata si destinul omului.

ORIGINEA ASTROLOGIEI

Desi nu poate fi stabilita o data a aparitiei, pentru a cunoaste începuturile astrologiei, trebuie sa ne întoarcem in istorie, cu cel putin 5.000 de ani. Babilonienii sunt primii despre care se pastreaza referinte, precum ca; au interpretat evenimentele care au loc in univers intr-un anume raport cu corpurile ceresti.

Urmarind felul in care este prezentat horoscopul pentru o anume persoana, observam ca se foloseste o combinatie in care este „cercetata” relatia dintre astri ceresti si fenomenele cotidiene sau cele viitoare. Indiferent de interpretarea relatiilor dintre corpurile ceresti si evenimentele legate de viata omului, se include si o dimensiune spirituala. Cu alte cuvinte horoscopul nu este rezultatul unei teorii stiintifice, care sa cuprinda numai legi ale universului, ci este asociat cu aspecte spirituale si uneori magice!

Acest fapt este usor de înteles urmarind experienta babilonienilor, ce au început sa construiasca o cetate si un turn, care pe lânga motivatia de a fi o cale de salvare in cazul unui eventual nou potop, era exprimarea spirituala a starii inimii lor(Gen.11,1-9).

Nu este mentionata astrologia in mod explicit in acest pasaj, dar prin intentia de a construi acest turn, putem observa ca omul a încercat sa se descurce fara de Dumnezeu. Mai mult chiar, omul s-a întors spre el însusi dorind „sa-si faca un nume” (Gen 11,4). Aceasta a fost o forma de manifestare a mândriei si arogantei fiintei umane, care in locul lui Dumnezeu s-a asezat pe sine, sau anumite lucruri create.

Sa construiasca un turn „al carui vârf sa atinga cerul” (Gen.11,4), na fost doar o intentie de a construi cea mai înalta cladire din lume. Traducerea corecta a acestei afirmatii este „al carui vârf sa poarte semnele cerului”. Ei doreau un turn care sa se înalte spre cer, având in vârf semnele „Zodiacului”.

Cu acest turn, au fost asociate credinte astrologice, ce nu aveau nimic comun cu Dumnezeu care a creat lumea. De fapt Dumnezeu nu mai avea loc in gândirea si inima lor. Astrologia si ocultismul devenisera sistemul lor religios.

Scopul pe care ei îl urmareau era: unitate sociala si politica simbolizata de “cetate” si unitate religioasa simbolizata de “turn”.

Aceasta actiune, evidentia aroganta inimii lor ce urmarea unitatea popoarelor, fara de Dumnezeu si începutul noului sistem spiritual, in care lucrurile create au luat locul Creatorului. Gravitatea acestei atitudini, este descoperita de asprimea judecatii lui Dumnezeu. Dumnezeu însusi s-a coborât sa vada cetatea si turnul pe care îl zideau fi i oamenilor(Gen.11,5) Si judecata si pedeapsa a fost împlinita imediat! Dumnezeu a spus: “Haidem! sa Ne pogoram si sa le încurcam acolo limba, ca sa nu-si mai înteleaga vorba unii altora”. Si Domnul I-a împrastiat de acolo pe toata fata pamântului; asa ca au încetat sa zideasca cetatea. De aceea cetatea a fost numita „Babel” (adica încurcatura), caci acolo a încurcat Domnul limba întregului pamânt, si de acolo i-a împrastiat Domnul pe toata fata pamântului“ (Gen. 11,7-9).

Ce pedeapsa severa! Urmarile ei sunt evidente si astazi. Oamenii sunt raspânditi pe întreg pamântul si înca vorbesc limbi diferite.

Odata cu raspândirea lor, oamenii au purtat si crezul in astrologie. Astfel întâlnim aceste practici pe parcursul istoriei manifestate la popoarele pagâne.

Acum in perioada post moderna, asistam la o reînviere a pagânismului si a practicilor oculte. Astrologia si horoscopul, formeaza o parte a acestor manifestari. Crestinismul zilelor noastre, trebuie sa confrunte aceasta noua provocare si sa fi e pregatit sa-i demaste pericolul, proclamând adevarul Cuvântului Lui Dumnezeu. Capitolele 17-18 din cartea Apocalipsei, ne spun ca istoria omului începe si se termina cu Babel. Babilonul mentionat in aceste capitole este mai mult decât un oras, sau o împaratie. Babilonul este un sistem pagân, care urmareste aceleasi lucruri ca si vechii babilonieni: unitatea oamenilor fara Dumnezeu, având ca autoritate „omul”, creatura luând locul Creatorului ca obiect al închinarii. In spatele acestor provocari, sunt puterile oculte, care îndreapta lumea spre rebeliune împotriva lui Dumnezeu, pregatind cadrul venirii lui Antihrist.

Apologetica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *