Preotul ortodox Daniil Sisoev asasinat la Moscova

Preotul ortodox Daniil Sisoev, care împlinise vârsta de 35 de ani a fost asasinat la Moscova în seara de 19 noiembrie 2009. Crima a fost comisă foarte probabil din motive religioase.

Preotul se pare că a căzut victimă islamicilor radicali sau sectari, declară investigatorii cazului. Asasinul neidentifi cat purta o mască de doctor când l-a atacat pe preot, relatează Interfax. Criminalul a intrat în biserica «Sf. Ap. Toma» din sudul Moscovei pe la 22:40. Era un bărbat înalt și solid, spun martorii oculari, care intrând în biserică a strigat: «Care este Sisoev?» Părintele Daniil, a ieșit în faţă, atacatorul a scos o armă silenţioasă și l-a împușcat în gât și în cap. Atacatorul a părăsit locul crimei mergând liniștit fără să o fi luat la fugă. Părintele Daniil a murit la spital o oră mai târziu. Preotul avea soţie și trei copii.

Daniil Sisoev s-a născut la 12 ianuarie 1974 în Moscova. A absolvit Academia Teologică din Moscova. Se ocupa mai ales cu activităţi misionare. A înfi inţat o școală de predicatori în stradă la Moscova. Sisoev era un oponent activ al Islamului. A condus două dezbateri publice cu fostul preot ortodox Veaceslav Polosin, care s-a convertit la islamism. Sisoev a publicat o carte, «Căsătorie cu un musulman», în care a scris că Dumnezeu și Biserica nu admit căsătoriile între creștini și necreștini. Grupuri religioase radicale lau ameninţat pe Părintele Daniil Sisoev încă cu patru ani în urmă. Ii trimiteau email-uri ameninţându-l săi «taie capul și să-i scoată maţele». S-a anunţat de asemenea că grupuri islamice îl condamnaseră pe Părintele Daniil la moarte. Anul trecut, un musulman a sunat la biserica unde slujea părintele afi rmând că preotul va fi ucis dacă va continua să-și manifeste public atitudinea negativă faţă de Islam. Sisoev a fost nevoit să apeleze la Biroul Federal al Securităţii Rusiei de două ori, cerând ajutor. Părintele Daniil Sisoev lupta și împotriva sectanţilor. Comunica mult cu cei ce fuseseră afectaţi de secte. Preotul era un membru activ al centrului pentru reabilitarea victimelor sectelor totalitare și ale mișcărilor pseudo-religioase. În seara zilei de 19 noiembrie, în jurul orei 23.00, în Biserica „Sf. Toma” din Moscova au fost atacaţi parohul Sfântului Locaș, Părintele Daniil Sîsoev și regentul Vladimir Strelibiţkii. Din cauza rănilor provocate de o armă de foc, Părintele Daniil a murit iar Vladimir Strelbiţkii este internat în spital cu răni grave.

Scurtă biografi e Daniil Alexeevici Sîsoev s-a născut la 12 ianuarie 1974 la Moscova, în familia unor pedagogi. La 3 ani a fost botezat și din copilărie a făcut ascultare la mai multe Biserici din Moscova și din regiune. Odată cu absolvirea Seminarului, diaconul Daniil Sîsoev a fost numit clreic la Biserica „Adromirea Maicii Domnului”. Începând cu luna septembrie a anului 1995 a fost profesor la gimnaziul Ortodox „Iasenevo”. În 2001 a fost ridicat în treapta de Iereu, slujind în Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Iasenevo. Preotul Daniil Sîsoev era binecunoscut pentru activitatea sa misionară și acţiunile de catehizare, fi ind autorul mai multor cărţi și articole. Dumnezeu să-l odihnească! Sursa: www.patriarchia.ru

Anunturi, Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *