VESTITORI CU CHIP DE ÎNGERI (preot Dumitru TOLICO)

 

În fiecare an, de Crăciun, se aud în casele creştinilor colinde care împărtăşesc bucuria sfântă a Naşterii Domnului. Indiferent de vârstă, oamenii aşteaptă acest praznic împărătesc cu nerăbdare, mai cu seamă cei mici. Anume ei sunt vestitorii cu chip de înger. Nişte ghemuleţe încotoşmănate, care păşesc pragurile caselor, aducându-le creştinilor Vestea cea Bună.

Primul prag pe care-l trec colindătorii în această zi preasfinţită, este desigur pragul Bisericii străbune. Anume aici copii - vestitori, după Sfânta Liturghie, îşi încep colinda care se va auzi până spre chindii şi pe la casele mărginenilor.

Unii copii îşi unesc eforturile încă cu mult timp înainte de aşteptata zi, formând frumoase coruri de colindători. Coruri diferite: mai mari, mai mici, mai armonioase şi nu prea, dar untr-un gând şi cu o bucurie.

Acest lucru l-au arătat şi micii enoriaşi de la biserica Sf. Dumitru din or. Chişinău. Sub conducerea d-şoarei Victoria Bejenaru ei au mai înscris o filă de neuitat în viaţa lor şi a întregii comunităţi.

Pe lângă faptul că lucrările au fost bine interpretate, cu căldură şi cu dragoste, din tot sufletul, chipurile lor emanau în jur o fericire molipsitoare, o adevărată trăire a acelor momente.

Domnul Dumnezeu să-i ajute să păstreze întreaga lor viaţă curăţenia şi sinceritatea cu care i-au colindat pe cei prezenţi, căci multă dragoste şi bucurie s-a văzut pe feţele tuturor.

PS: Doritorii de a ne povesti despre cele petrecute în localitatea lor, ne pot trimite scrisori cu fotografii.

 

Preot Dumitru TOLICO

"CO" nr. 02, 2000