Biserica

 

Dorind să-l contrazică, un necredincios îi spuse unui creştin: Ah…voi, creştinii, spuneţi că Dumnezeu este pretutindeni, păi dacă este aşa, de ce te duci la biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie şi să asculţi predica preotului, când oricum pe Dumnezeu Îl vedem peste tot. Nu?

- Ei, aşa este, că pe Dumnezeu cei cu credinţă Îl văd peste tot şi mai ales prin toate, dar ia priveşte, chiar dacă aerul este încărcat pretutindeni de vapori cu apă, mai ales când este ceaţă, ei bine, aceştia nu-ţi astâmpără setea şi de aceea mergi la fântână, nu? Ei, la fel şi noi, creştinii, mergem la biserică, aşa cum tu mergi la fântână.

 Tu îţi astâmperi setea trupului cu apa proaspătă şi rece a fântânii, iar noi ne astâmpărăm setea sufletului cu apă făcătoare de viaţă de la biserică, care este Cuvântul lui Dumnezeu.

Acolo, în timpul Sfintei Liturghii pentru rugăciunea preotului şi a tuturor credincioşilor  din biserică, se coboară Duhul Sfânt şi ne curăţeşte de păcate, ne mângâie sufletul şi ne întăreşte în lupta cu ispitele şi necazurile din lumea aceasta.

"CO" nr. 03. 2001