Statuia Maicii Domnului plânge cu lacrimi de sânge

 

    Judecătorul italian nu a găsit dovezi ce ar confirma că lacrimile de sânge care apar pe obrajii statuetei Maicii Domnului în oraşul italian Civitavcchia, situat  nu departe de Roma, sunt un rezultat al escrocheriei. Ştirea despre statuia ce plânge s-a răspândit ca fulgerul în toată Italia în  februarie 1995, când  despre acest fapt a comunicat electricianul Fabio Gregory.

      Statuia Maicii Domnului a fost adusă din Spania de către preotul  spaniol Pablo Martin. În curând în curtea casei lui Gregori, unde era instalată statueta şi la biserica unde fusese mai târziu mutată, a început să vină lume peste lume. După spusele episcopului Girolamo Grillo, la început nu credea în minune şi a poruncit unui preot să strice statuia  cu un ciocan ca să găsească ascuns  vasul cu lichid roşu.

       Însă preotul nu a îndeplinit porunca episcopului, iar acela mai apoi, când statueta a început să plângă în mâinile lui, s-a convins că nu este vorba de o escrocherie.

       Însă o organizaţie obştească care se ocupă de protecţia consumatorilor a intentat un proces judiciar împotriva lui Fabio Gregory, învinuindu-l de escrocherie şi abuz de încrederea cre-dincioşilor.

    În luna martie a anului  curent judecătoara  Carmine Castalldo a hotărât că  acţiunile lui Gregori nu poartă nici un caracter criminal.

      La rândul său, electricianul a răsuflat uşurat odată ce a fost  îndreptăţit de tribunal. Şi-a exprimat bucuria şi episcopul Grillo, care speră că de acum înainte oamenii vor avea mai mare încredere în evenimentele ce se petrec la Civitavcchia.

      După spusele episcopului, în fiecare săptămână la biserica unde este expusă statueta vin în jurul a  3500 de pelerini.

    În final şi Congregaţia Vaticanului pentru Doctrină a permis romano-catolicilor  pelerinajul la statueta plângătoare.

“Blagovest”

"CO" nr. 04. 2001