Primul proces judiciar  în Republica Moldova,  intentat unei secte religioase

 

         Judecătoria sectorului Centru al capitalei a înmânat citaţie Organizaţiei Tineretului Studenţesc “CARP”, în procesul de lichidare forţată a acestei organizaţii. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Justiţiei, Organizaţia “CARP” reprezintă “o sectă a Bisericii Unificate a lui Moon”, transmite Info-Prim.

         Prima şedinţă în cadrul acestui proces va avea loc pe data de 21 ianuarie 2002. Reprezentanţii părţii pârâte s-au abţinut de la orice comentariu pe marginea acestei probleme. Surse din cadrul Ministerului Justiţiei, care participă în proces ca reclamant, au comunicat  că reprezentaţii organizaţiei respective au cerut prezenţa la proces a tuturor persoanelor care au depus plângeri la Ministerul Justiţiei.

         Amintim că Ministerul Justiţiei a înaintat procesul în judecată în urma numeroaselor reclamaţii, care au parvenit atât din partea unor părinţi ai căror copii au fost atraşi în această organizaţie, cât şi din partea Procuraturii Generale şi a Serviciului de Informare şi Securitate.

          Organizaţia Tineretului Studenţesc “CARP” este învinuită de încălcarea prevederilor statutare, activând ca sectă religioasă, în timp ce este înregistrată ca organizaţie obştească. Aceeaşi sursă din cadrul Ministerului Justiţiei a menţionat că acesta este primul proces judiciar în Republica Moldova, intentat unei secte religioase.

 

"CO" nr. 02. 2002