O S A R C I N A N E D O R I T A ?

Raspunsul la aceasta întrebare depinde de omul care raspunde. Într-un fel vede avortul o fata de liceu care a ramas însarcinata împotriva voii sale, altfel vede avortul o femeie care pâna la casatorie a facut multe avorturi, iar atunci când s-a casatorit si a vrut sa-si întemeieze o familie a descoperit ca nu mai poate avea copii. În sfârsit altfel vede avortul un crestin si altfel un satanist. Un medic ne poate vorbi despre avort din punctul sau de vedere, desi si parerile medicilor sunt diferite. Pentru noi avortul este biruinta mortii în fata vietii. Omul ramâne singura faptura care a ajuns sa-si omoare copii pe motivul ca acestia îl împiedica sa-si traiasca placerea. Este fara îndoiala cea mai rusinoasa crima.

***

Turcanu Ghenadie: Care sunt motivele de la care pornesc avorturile?

Ieromonah : Savatie Bastovoi. Ignoranta, frica, absenta desavârsita a iubirii. Atunci când doi oameni, un barbat si o femeie afirma ca se iubesc, iar în aceasta dragoste omoara cu sânge rece pe propriul copil, socoteste ca putem vorbi si despre o forma grava de alinare a mintii. Putem spune ca avortul are un început satanic, caci diavolul spune Sf. Scriptura, dintru început a fost ucigas de oameni. De aceea avortul este propriu doar oamenilor, nu si altor fapturi.

T. G.: De multe ori o aventura din care se naste o sarcina nedorita sfârseste cu sinuciderea, cum credeti, care este cauza?

S. B.: Este frica de viata si imaturitatea omului contemporan. Bunicile noastre nasteau la 14 – 15 ani si acesta era un lucru normal. Este o ironie demonica faptul ca, desi vârsta de casatorie a femeilor începe sa treaca de 25 – 30 ani, iar vârsta primelor relatii sexuale coboara sub 13 ani. Toata lumea stie de când încep oamenii sa fie atrasi unii catre altii, chiar si Codul Familiei din Republica Moldova legalizeaza relatii sexuale liber consimtite de la vârsta de 14 ani. Totusi de exemplu în tara noastra aceasta vârsta nu corespunde cu vârsta numita, prevazuta de lege pentru casatorie. Legea iudaica prevedea ca cel care a necinstit o fecioara sa o înzestreze si sa o ia de nevasta.

T. G.: O fata de 15 ani ramâne însarcinata dar este parasita de iubitul ei, ce va face? Caci ea doreste sa-si întemeieze o familie .Copilul nascut nu-i va fi o piedica pentru aceasta?

S. B.: Eu personal cunosc astfel de fete, azi femei. Când eram copil, în satul de unde eram, era o tabara. Sora medicala era o fata tinerica si cuminte. Dupa ce am plecat toti , caci perioada taberei a expirat ea n-a plecat. Apoi s-a destainuit mamei mele ca este însarcinata. Povestea a fost mai lunga, parintii nu vroiau sa o primeasca acasa. În cele din urma ea a nascut si stiu ca acum e casatorita cu un barbat minunat si mai are si alti copii. Am si eu o fosta colega de liceu care, desi prietenul ei a parasito ea totusi a nascut. Câta admiratie trezesc aceste femei! Iertati-ma cine a gresit? Dar putini îsi asuma raspunderile sau urmarile. Daca ar fi sa aleg dintre o femeie care se preface nevinovata cu pretul uciderii propriului copil si una care naste asumându-si ocarile oamenilor, sigur as alege-o pe a doua. Înteleg când este vorba de o fecioara, dar când femeia cu care un tânar se casatoreste are un trecut adânc si necunoscut ce importa daca are copil? Repet, în ziua de azi mai multa încredere inspira cea cu copil, mai multa barbatie, mai multa responsabilitate, mai multa fidelitate si seriozitate.

Acestea poate îl fac pe om sa se simta om, restul viata le acopera mai ales la cei care îsi pun nadejdea în Dumnezeu, începatorul vietii si al dragostei.

T. G.: Va multumesc, parinte, pentru amabilitatea cu care ati raspuns la întrebarile care îi framânta pe multi dintre tinerii de astazi.

Consemnare Turcanu Ghenadie

Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *