Nr.  1,  ianuarie   2003

Nasterea Domnului

Ca în fiecare an, luminatul praznic al Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos ne umple sufletul de o negraita bucurie duhovniceasca, pentru ca aceasta zi reprezinta împlinirea fagaduintelor si nadejdilor pe care Dumnezeu le-a dat oamenilor de la început, ca îndemn de calauza pe drumul ce duce spre mântuire.

A existat Hristos?

a nu va asteptati cumva la o predica! Desi pot fi citite si în carti sau reviste, locul lor este în biserica si multi sunt cei care o pot face mai bine ca mine. Nu asteptati nici cuvinte frumoase, alese de autor cu scopul de a trezi soapte de admiratie de genul: „Ce bine le mai zice!" si din care fiecare sa ramâna cu ceea ce stia dinainte. Intentia mea este alta: aceea de a arata ca aceasta credinta pe care o pastram noi, crestinii, se bazeaza pe adevar si pe realitate, iar nu pe mit si fictiune. Tineti minte anii trecuti?

Colindele: mostenire spirituala a poporului nostru

Din ajunul Craciunului pâna la Boboteaza se întinde datina colindatului, prin care se pastreaza din neam în neam „floarea neuitarii” si „candela adevarului” - Nasterea lui Iisus Hristos. Colindele sunt cântecele de leagan aduse Pruncului Iisus de poporul nostru.

Magii si steaua au existat în realitate

Datele Sfintei Evanghelii sunt confirmate de istorie si nu sunt contrazise de ea. Nici astronomia nu le contrazice, ci le ofera argumente de sustinere.

Nu exista ceva mai modern decât Hristos. Interviu cu Sorin Dumitrescu

Nu stiu daca dialogul de mai jos poate fi considerat un interviu. Sunt întrebari putine si întelesuri multe. A te afla în preajma pictorului Sorin Dumitrescu e mai mult o lectie de ascultare spre învatare si mai putin o cercetare jurnalistica. De altfel, în zilele de dinaintea Craciunului, când toate cele din jur stiute sau mai putin vazute capata o aura magica, e vremea pentru povesti spuse în pace si adevaruri rostite în tihna. E vremea cuvântului întrupat si a marturisirii credintei, iar Sorin Dumitrescu îndeamna la emotie si la descifrarea adevaratelor sensuri ale acestor zile sfinte. Prin cele rostite, pictorul ne pune sub brad un cadou de Craciun. Un motiv în plus pentru a avea sarbatori fericite.

Sfântul Vasile cel Mare

Sfântul Vasile cel Mare a trait între anii 330-379, de pe timpul împaratului Constantin cel Mare (306-337) si pâna în vremea împaratului Valens (364-378), protector al arienilor.

Soborul Maicii Domnului

Botezul Domnului (Boboteaza)

Stiri din Republica Moldova si din strainantate