O FRUMOASĂ RĂSTIGNIRE ÎN SATUL BOLOHAN

La 14 octombrie, în parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Bolohan, Orhei locuitorii sărbătoresc hramul satului.

Graţie susţinerii fi nanciare a unui absolvent al Academiei Teologice din Chișinău, fratele Dumitru Zagorodniuc, care este băștinașul acestui sat, a fost ridicată o frumoasă răstignire din piatră. Acest tânăr muncește de câţiva ani peste hotare, dar inima este aproape de casă și cei dragi. Astfel, Dumitru s-a gândit să facă o surpriză sătenilor în preajma hramului satului, iar sfi nţirea răstignirii a avut loc în ziua când tatăl său Gheorghe și-a serbat ziua de naștere. A fost o slujbă deosebită. Cu cântări duhovnicești un sobor de preoţi și numeroși credincioși s-au îndreptat de la biserică spre intrarea în sat unde este amplasată răstignirea. Slujba sfi nţirii a fost ofi ciată de către părintele-paroh Prot. Igor Naval și mai mulţi confraţi slujitori veniţi să împărtășească bucuria.

La eveniment au venit și câţiva colegi de facultate ai fratelui Dumitru, care sunt din ce-a de-a 11-a promoţie a școlii teologice. Pe aceștia ia însoţit părintele spiritual Victor Ceresău și fosta profesoară de muzică Maria Șarai. În predică s-a vorbit despre semnifi caţia Sfi ntei Cruci și despre binecuvântarea pe care o vor primi credincioșii din această localitate prin această sfi nţenie.

Calendar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *