Redactia

Ziarul “Curierul Ortodox” apare din 1995 ca publicatie oficialã a Bisericii Ortodoxe din Moldova, fiind primul ziar bisericesc din perioada postbelicã. De la bun început ziarul si-a pus ca scop iluminarea religioasã si culturalã a credinciosilor.

Desi activeazã de 7 ani, doar în decursul a doi ani 1996-1997 nu a întâmpinat dificultãti.

Cu toate piedicile pe care le are de învins, ziiarul continua sã-si îndeplineascã misiunea pânã în prezent. Colectivul redactiei activeazã pe bazã de voluntariat începând cu anul 1998 si este alcãtuit din

Nicolae Fustei – redactor sef

Preot Vasile Ciobanu – secretar responsabil

Preot Dumitru Tolico – redactor tehnic

Larisa Ersov – redactor literar

Larisa Ciobanu – contabil

Adresa redacţiei: “Curierul Ortodox”. Bd. Traian, 3/1

Unele detalii depre colaboratori:

NICOLAE FUSTEI – nascut la 14 septembrie 1950 în comuna Pârlita, raionul Ungheni.  În 1975 absolveste Facultatea Energetica a Institutului Politehnic din Chisinau. În 1989 absolveste Seminarul Teologic, iar în 1993 Academia Teologica din Moscova, în acelasi an sustine teza de candidat în teologie. Actualmente este cercetator stiintific la Institutul de Istorie al Academiei de  Stiinte a Republicii Moldova. Profesor la Academia Teologica din Chisinau. Autor a mai multor studii publicate în „Revista de Istorie a Moldovei” (Chisinau), „Limba  româna” (Chisinau), „Revista de teologie” (Sibiu) având ca obiect principal de cercetare istoria  Bisericii si culturii române.

TOLICO DUMITRU, nascut în oraselul Leova la 12 aprilie 1974. A primit Sfântul Botez la vre-o doua saptamâni de la nastere în biserica din satul Filipeni. Între anii 1981-1991 a învatat la scoala medie din localitatea natala. Dupa absolvirea scolii este admis la facultatea de Teologie din Chisinau redeschisa în acel an. Absolveste aceasta institutie dupa patru ani, adica în 1995, si începe activitatea la biserica “Sf. Dumitru” ca cântaret si învatator la scoala diminicala.În anul 1996 devine angajat la ziarul “CURIERUL ORTODOX” în calitate de redactor tehnic, îndeplinind si functia de fotoreporter.Începând cu anul 1997, timp de patru ani a predat religia la liceul “Oratorul”.La 9 august 1998 se casatoreste cu domnisoara Doina Iuri, studenta în anul V la facultatea de limbi straine a USM.În prezent au doi copii.Este hirotonit diacon de “Acoperemântului Maicii Domnului” – 14 octombrie 1998, si preot de “Sf. Mare Mucenic Dimitrie” – 8 noiembrie 1998.
Este preot-paroh la biserica “Maica Domnului Ocrotitoarea Pruncilor” de pe teritoriul ICSDOSMsiC, Chisinau.

Larisa Ersov
S-a nascut la 11 mai 1960 în satul Tepilova, judetul Soroca. În 1977 a absolvit scoala nr. 1 (pe atunci – „Gr. I. Cotovschi”) din or. Chisinau. Si-a urmat studiile la Universitatea de Stat din Chisinau la Facultatea de filologie. În 1982 obtine diploma la specialitatea „Limba si literatura moldoveneasca”, atribuindu-se calificatia de filolog, învatator.
Din 1983 pâna în 1993 a lucrat în calitate de redactor la editura „Lumina”, apoi, din 1995 – ca redactor literar la publicatia „Curierul Ortodox”. Din 1999 colaboreaza cu Societatea cu Raspundere Limitata „Bons Offices”, unde îndeplineste functiile de corector redactor, traducator.
Este casatorita, are doua fiice.

7 comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *