Nr.  7,  iulie ,   2002

  Cine a fost Sfântul Apostol Pavel?

S-a nascut în orasul Tars din Asia Mica (între anii4–7 dupa Hristos) într-o familie de evrei înstariti si foarte credinciosi. Parintii l-au învatat sa tese pânza pentru corturi, sa participe la toate muncile casei. Dar, deoarece Saul-Pavel dadea dovada de o minte agera, l-au trimis sa studieze la scoli înalte.

Marturia unui tânar care a practicat yoga si s-a întors la ortodoxie (Gheorghe V.)

La îndemnul duhovnicului meu, am pornit la scrierea acestor rânduri cu gândul de a împartasi si altora tulburatoarea experienta traita de mine prin practicarea de yoga, tantra-yoga, dianetica, qi-qong, vindecare bioenergetica, vorbire cu supra-eul, meditatie pozitiva, regimuri alimentare bionaturiste. Aceste rânduri le scriu atât pentru cei ce practica acestea, cât si pentru cei care nu le practica, în dorinta de a le arata unde si cum se poate gresi si, mai ales, unde se poate ajunge.

Avortul (V). Ce spune Biserica?

Când punem întrebarea "Ce spune Biserica?", nu urmarim sa aflam ce parere au în legatura cu aceasta problema unii sau chiar toti clericii Bisericii. O învatatura fundamentala a Bisericii este aceea ca nu clericii sunt cei ce determina credinta Bisericii, nu ei sunt stapâni ai credintei

O frumusete asupra careia timpul nu are putere (Interviu cu preoteasa Natalia Paduraru)

Rotunjind vârsta onorabila de 81 de ani (chiar de ziua femeilor mironosite), preoteasa Natalia Paduraru ne-a impresionat prin dezinvoltura si prospetimea unui suflet tânar,combinate cu întelepciunea maturitatii. Am rugat-o la începutul acestui interviu sa-si aminteasca despre timpurile frumoase ale copilariei sale.