Fericit bărbatul care nu intră în sfatul necredincioşilor

Tot mai mulţi creştini uită de aceste cuvinte, spuse cu mii de ani în urmă de un înţelept.

Romano-catolicii au început să se roage în special pentru unitatea creştinilor acum 100 de ani. Rugăciuni de acest fel Biserica Romano-catolică oficiază în fiecare an, de la 16 până la 24 ianuarie. În aceste zile bisericile comunităţilor romano-catolice îşi deschid uşile pentru toţi credincioşii, indiferent de apartenenţa lor confesională.

Reprezentanţii a 12 religii s-au reunit la Azizi, în Italia, pentru a participa la rugăciunile pentru pace. În discursul său, rostit de pe o esplanadă special amenajată în faţa bazilicii “Sf. Francisc”, papa Ioan Paul al 2-lea a invocat de 28 de ori pacea. Suveranul pontif a insistat ca oamenii şi comunităţile religioase să respingă orice formă de violenţă.

Romano-catolicii nu se mulţumesc doar cu restabilirea unităţii între creştini.

În dorinţa de a fi „în pas cu lumea”, aceştia pledează pentru pacea şi unitatea tuturor credincioşilor. De aceea, nu a fost de mirare ca, în catedrala romano-catolică de la Moscova, cântecele creştine erau rânduite de citiri din Talmud şi din Coran. Reprezentanţii tuturor religiilor aveau posibilitatea să se urce pe amvon şi să rostească o predică. După predică, preoţii au aprins lumânări. Chiar dacă nu pentru toate cre-dinţele lumânările fac parte din cult, se spune că reprezentanţii tuturor religiilor le-au dus în locaşurile lor de închinăciune.

Ziua de 24 ianuarie a fost sărbătorită de o parte dintre credincioşii şi clericii din întreaga lume.

Şi creştinii din România s-au rugat joi, 24 ianuarie, pentru pacea în lume. Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor s-a încheiat vineri, 25 ianuarie, cu o slujbă oficiată la catedrala “Sf. Iosif din Bucureşti.

„CO”, nr. 2 (127), 2002

Apologetica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *