Ce ar dori copiii de la îngerul lor?

În societatea contemporană totul este preţuit în bani. Banii înlocuiesc cinstea, talentul, inteligenţa. Omul însuşi devine “o marfă”. Nu mai există milă, dragoste, dreptate, omenie, banul face pe om crud, cinic, mincinos.

Cei care ne mai pot învăţa chiar şi pe cei adulţi, care este valoarea adevărată a omului, sunt copiii. Însuşi Iisus Hristos a confirmat acest adevăr: “De nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în Împărăţia Cerurilor” (Mt. 18, 3).

Mântuitorul a dat exemplu pe copii, fiindcă ei încă sunt lipsiţi de toate patimile rele, sunt străini invidiei, slavei deşarte, nu aleargă după câştiguri băneşti. În fiinţa lor este implantată sămânţa sfinţeniei care nu poate fi strivită total nici de mediul vicios care-i înconjoară. Pentru a confirma cele spuse, vă propunem să citiţi răspunsurile copiilor de la Centrul republican de triere a minorilor la întrebarea: “Ce l-ar ruga ei pe îngerul păzitor”?

Serghei Costru: Aş cere ca toate popoarele să trăiască în pace. Vreau ca după moartea mea nepoţii mei să creadă în Dumnezeu şi în Fiul Său Iisus Hristos.

Cristina Starcenco: L-aş ruga să am o altă viaţă şi ca zilele mele să fie mai fericite. Aş dori ca să simt mai mult căldura mamei şi îngrijirea ei.

Maşa Danilova: Aş cere ca toţi copiii să-şi asculte mamele, să nu se certe şi ca tot răul să dispară de pe faţa pământului.

Cristea Cavaleru : Aş cere Domnului să-mi dea o casă mare şi să locuiască îngerul meu în ea. Dacă aş vedea un copil mic i-aş da inima mea, ca să nu mai umble cu cerşitul.

“CO” nr. 11, 2000

Educatie ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *