Pogorârea Sfântului Duh
În cea de a opta Duminica după Paști, Biserica Ortodoxă sărbătorește Pogorârea Sfântului Duh, Rusaliile sau Cinzecimea, praznic care cade la 50 de zile după Înviere și la 10 zile după Înălțarea Domnului. Este una dintre cele mai scumpe sărbători ale Ortodoxiei, nu numai prin faptul că, atunci, s-a întemeiat Biserica creștină, ci și prin pomenirea morților din Sâmbăta precedentă (a moșilor de vară), de care se leagă atâtea străvechi și frumoase datini româneșt.(știre integrală)
Un început cu Dumnezeu un sfârșit cu succes, or, succesele testului de evaluare la educația moral-spirituală, la gimnaziul nr. 66 din or. Sângera
La 1 septembrie 2002, în or. Sângera s-a dat în exploatare blocul A al gimnaziului nr. 66, construit de primăria mun. Chișinău, iar elevii claselor I-IV au intrat în clase noi cu binecuvântare cerească. Căci, la inițiativa d-nei Maria Sârbu, director adjunct la clasele primare, deschiderea sărbătorii s-a început cu sfințirea școlii, iar după rugăciunea la început de an școlar și după cuvântările și felicitările ce au urmat, oaspeții prezenți, președintele țării d-l V. Voron (știre integrală)
Clopotarul terrei
Între 7 și 8 iunie, în Satul Modovenesc din comuna Hârtopul Mare situată la o distanță de 29 km de Chisinau , a avut loc primul concurs internațional al clopotarilor la care au participat reprezentanți din mai multe țări ale lumii. (știre integrală)
Dimitrie Cantemir - 330 de ani
În acest an la 23 octombrie se împlinesc 330 de ani de la nașterea domnitorului, enciclopedistului, poliglotului, omului de știință Dimitrie Cantemir. Anul 2003 este declarat de Guvernul Republicii Moldova Anul Dimitrie Cantemir. Cu această ocazie au început diverse manifestări precum în țară așa și peste hotare.(știre integrală)
Centrul Ortodox de Caritate din Moldova (O.C.C.M.) - de ziua copiilor cu o etapă nouă a programului În grădina copilăriei
Duminica, 1 iunie în or. Sângera, mun. Chișinău Centrul Ortodox de Caritate din Moldova (O.C.C.M.) a organizat o nouă etapă a programului În grădina copilăriei, program ce se desfășoară de câțiva ani, căci după cum s-a exprimat părintele Pavel Chirilov la deschiderea sărbătorii: dacă un eveniment are loc de două ori la rând devine o tradiție! (știre integrală)
Cum am venit la ortodoxie
Stimați cititori, în zilele noastre mulți creștini de conveniență părăsesc Biserica Ortodoxă, căutând ceva mai bun pe la confesiunile neoprotestante, și nici nu-și dau seamă că de fapt își vând întâietatea pe un blid de linte.
Propunem atenției d-stră un caz invers, a misionarului baptist David Hudson sosit din SUA și care a găsit adevărul în Biserica noastră cea Ortodoxă. Poate că citind acest articol unii din ortodocșii slabi la înger vor înțelege că ortodoxia este adevărata credință și nu face să o schimbi pe nimic în lume. (știre integrală)
În blană de oaie
"Noii prooroci" dau târcoale Chișinăului
Planurile sectei totalitare a lui Vissarion din Siberia se referă și la Moldova
Acum o lună, în cadrul unei mese rotunde a confesiunilor religioase, la Chișinău a sosit Vissarion, noul "mesia" din Siberia. Aflându-se pentru a treia oară la noi, acesta încearcă să-și facă noi adepți, susținând sus și tare că el este Hristos și că nimeni nu a cunoscut taina dintre Tată și Fiu în afară de el. Vissarion a promis că se va întoarce la Chișinău cât de curând, având, de altfel, și toată susținerea Mitropoliei Moldovei (sic!). (știre integrală)